100% BIOLOGISCHE KWALITEIT smart. vers. anders.
Nieuwe bestellingen zijn momenteel niet mogelijk. Bestaande boxabonnementen worden doorgeleverd.
Nieuwe bestellingen zijn momenteel niet mogelijk. Bestaande boxabonnementen worden doorgeleverd.
Pesto Risotto-5

Pesto risotto

BEREIDING
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Halveer, kwart of laat de tomaten heel, afhankelijk van hun grootte, en leg ze in een ovenschaal. Breng vervolgens op smaak met een beetje zout en peper en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bak de tomaten ongeveer 20 minuten.
2. Laat de kikkererwten uit het blik goed uitlekken en dep ze droog met een keukenhanddoek. Als het bovenste velletje van de kikkererwten gemakkelijk loslaat, verwijder het dan voorzichtig. Verdeel de kikkererwten vervolgens over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met het paprikapoeder en voeg nog 2 eetlepels olijfolie toe. Meng kort met je handen en plaats dan in de oven met de tomaten en bak gedurende 20 minuten.
3. Pel voor de risotto de teentjes knoflook en de ui en hak ze fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak beide. Voeg vervolgens de risottorijst toe, roer kort en blus onmiddellijk af met de witte wijn.
4. Voeg, zodra de witte wijn is verdampt, de groentebouillon toe en laat de risotto onder af en toe roeren ongeveer 20 minuten stoven. Voeg indien nodig meer bouillon toe.
5. Rasp de Parmezaanse kaas en pers de citroen uit. Roer beide samen met de pesto door de afgewerkte risotto en voeg pas dan meer zout toe indien nodig.
6. Serveer de risotto gegarneerd met de gebakken tomaten, kikkererwten en optionele groenten (bijv. gestoomde broccoli).

EET SMAKELIJK!

Recepten printen