100% BIOLOGISCHE KWALITEIT smart. vers. anders.
Nieuwe bestellingen zijn momenteel niet mogelijk. Bestaande boxabonnementen worden doorgeleverd.
Nieuwe bestellingen zijn momenteel niet mogelijk. Bestaande boxabonnementen worden doorgeleverd.
Vegetarische Burger mit Rote Bete Chutney

Vegetarische burger met rode bietenchutney

BEREIDING
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Laat de zwarte bonen uitlekken en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 20 minuten tot ze lichtjes droog zijn.
2. Snijd voor de chutney de ui in blokjes en rasp de rode biet en appel fijn. Doe alles in een pannetje, met de azijn, ahornsiroop en kaneel. Breng de chutney aan de kook op een matig vuur. Met zout op smaak brengen.
3. Snijd intussen de paprika en de tweede uien in blokjes en fruit ze in een pan met een beetje olijfolie.
4. Meng in een kom de zwarte bonen uit de oven en de gesauteerde paprika- en de ui-blokjes. Voeg de havermout, feta, ei, worcestersaus en het paprikapoeder toe. Mix alles in een blender of met een staafmixer tot een deeg en breng op smaak met zout. Bewaar wat van de feta om te serveren.
5. Vorm twee tot drie grote patties van het deeg en bak ze in een grote pan met olijfolie aan beide kanten.
6. Beleg de hamburger broodjes met de patties en de chutney en garneer met de overige feta.

EET SMAKELIJK!

Recepten printen