100% BIOLOGISCHE KWALITEIT smart. vers. anders.
Nieuwe bestellingen zijn momenteel niet mogelijk. Bestaande boxabonnementen worden doorgeleverd.
Nieuwe bestellingen zijn momenteel niet mogelijk. Bestaande boxabonnementen worden doorgeleverd.


DE LEVERINGSKETEN

We begrijpen allemaal dat de supermarkt geen eigen tuin heeft achter de winkel. Ook de biologische winkel niet. Groenten en fruit moeten er dus naartoe gebracht worden. Maar dat gebeurt niet rechtstreeks van het land naar de winkel. Ze maken allerlei tussenstops, voordat we ze in ons winkelmandje kunnen leggen. De route die langs verschillende tussenstations naar de winkel voert noemen we de leveringsketen. 

Het aantal tussenstations verschilt natuurlijk. Van de akker naar de hal waar ze gesorteerd (en gescheiden) worden om vervolgens te worden gereinigd en verpakt waarna ze via een tussenhandelaar verdergaan naar het centrale distributiecentrum van de supermarktketen en vanaf daar nog verder. Verse levensmiddelen passeren dus niet zelden zeven tussenstations.DE SUPERMARKT HEEFT GEEN
EIGEN TUIN ACHTER DE WINKEL.
OOK DE BIOLOGISCHE WINKEL NIET ...

... HET MILIEU LIJDT
Dat het vervoer tussen de verschillende tussenstations niet bepaald milieuvriendelijk is, spreekt waarschijnlijk voor zich. Bovendien is het koelen van verse producten ook een niet te onderschatten aspect. Alles moet dus heel goed gecoördineerd worden en dat kost veel tijd en energie. Vooral bij hogere temperaturen kunnen niet-gekoelde groenten en fruit snel bederven. Dus: hoe langer de leveringsketen, hoe hoger de milieubelastende CO2-uitstoot en hoe meer energie en inspanningen ermee gemoeid zijn.

HOE LOSSEN WIJ DIT OP?

Wij van etepetete bezorgen de biologische groenten en fruit direct bij jou aan de deur en toch zijn we duurzamer. Hoe? Heel eenvoudig: wij zijn het perfecte voorbeeld van een zeer korte leveringsketen. De spullen worden ongesorteerd direct van het land naar onze koelhal getransporteerd. Voor ons zijn wortel-drielingen net zo waardevol als gewone eenlingen, dus we hoeven nauwelijks te sorteren. Vervolgens stoppen we de spullen in de boxen en kunnen ze meteen thuisbezorgd worden. Best simpel. Zo kunnen we alles op een plek afhandelen en hoeven onze biologische groenten en fruit niet onnodig lang rondgereden te worden.

DE ETEPETETE TOELEVERINGSKETEN

Van het veld naar ons in de verpakkingshal: de heerlijke biologische groenten en fruit worden rechtstreeks bij ons geleverd door de biologische producenten. Wanneer producenten niet beschikken over eigen transportmiddelen, maken eventueel gebruik van een expeditiebedrijf. Hetzelfde geldt voor goederen uit andere Europese landen en niet-EU-landen. Een tussenpartij ondersteunt ons bovendien bij de zoektocht naar biologische groenten en fruit die niet helemaal aan de norm voldoen. Dit helpt ons om voedselverspilling te voorkomen, zelfs in het kleinste hoekje van Italië waar wij de taal niet machtig zijn. In onze verpakkingshal wordt je box vervolgens met veel liefde en zorg handmatig ingepakt.
Direct voor je deur: In plaats van de drukte op straat te vergroten, versturen wij je box vanaf onze locatie in Hürth per post toe. Dankzij een effectieve en efficiënte routeplanning is verzending per post dikwijls niet minder duurzaam dan met de auto naar de dichtstbijzijnde supermarkt rijden. Meestal hebben de goederen die hier in de schappen liggen al een lange weg afgelegd en meerdere stations gepasseerd. Om de kwetsbare levensmiddelen te beschermen zijn onze onze boxen met houtwol gevuld, zodat ze onbeschadigd bij jou thuis bezorgd kunnen worden.