100% BIOLOGISCHE KWALITEIT smart. vers. anders.
Nieuwe bestellingen zijn momenteel niet mogelijk. Bestaande boxabonnementen worden doorgeleverd.
Nieuwe bestellingen zijn momenteel niet mogelijk. Bestaande boxabonnementen worden doorgeleverd.


Gered = gratis? - We leggen het verschil even uit


Het maakt niet uit of het gaat om citroenen met vlekjes op de schil, scheve komkommers of grote uien - geen van onze producten zijn "gratis" producten maar voedingsmiddelen die om esthetische redenen de weg naar de supermarkt niet hebben gevonden. 
Deze producten worden daarom niet eens op de markt gebracht terwijl ze prima geschikt zijn voor consumptie. 
Als we het over 'redden’ hebben, bedoelen we dat we voorkomen dat voedsel wordt verspild. Bijvoorbeeld voordat ze in een biogasinstallatie terechtkomen of op het veld worden achtergelaten om weer ingeploegd te worden. Deze twee scenario's gebeuren geenszins omdat producten niet geschikt zijn voor consumptie of omdat ze van inferieure kwaliteit zijn. Het gaat meestal om te grote of kromme voedingsmiddelen, of producten met kleine schilafwijkingen. Helaas loont het voor boeren vaak niet eens de moeite om deze producten te oogsten of op de markt te brengen aangezien er nauwelijks kopers voor worden gevonden. Producten worden daarom zwaar onder de waarde verkocht zodat de inspanning simpelweg niet de moeite loont.
Helaas wordt het woord "redden" snel geassocieerd met "gratis" wat in ieder geval niet het geval is bij etepetete. Hoewel wij onze biologische groenten, fruit en gedroogde producten behoeden voor verspilling, waardevermindering en misbruik, betalen wij de boeren, producenten en handelaren er natuurlijk voor. Wij doen niet aan prijsdumping maar betalen de reguliere prijzen voor biologische producten. Uiteindelijk wordt het voedsel wel geproduceerd en heeft het de waardering nodig dat het verdient – en dat is precies wat wij ervoor geven.

Zijn de goederen in onze boxen duurder dan zogenaamd "perfecte" producten?

Er zijn geen perfecte of imperfecte producten! De EU en daarmee ook de handel hebben groenten en fruit vanwege de hoge eisen ingedeeld in discutabele 'klassen'. Alleen daarom worden schilafwijkingen, grote of kleine maten en kromme producten geheel ten onrechte als inferieur beschouwd.
Omdat wij biologische groenten en fruit verkopen, verschillen onze prijzen niet veel met die van biologische supermarkten of biologische kraampjes op weekmarkten. Bovendien zijn de verzendkosten bij onze prijs inbegrepen. In vergelijking met de supermarkt scheelt dit je dus reiskosten en tijd. In onze boxen zitten altijd wel enkele "specials" die wat duurder zijn. De fruit-, mix- en rauwe-boxen bevatten bijvoorbeeld biologische meloen, biologische mango en biologische nectarine. Af en toe belanden zelfs biologische avocado's uit Spanje, biologische asperges uit Duitsland of biologische trostomaten in de groenteboxen. Ook verpakken we regelmatig tropisch fruit zoals ananas en mango in onze fruitboxen. Deze hebben hun prijs en zijn een stuk duurder in de supermarkt, op de weekmarkt of in de natuurvoedingswinkel. Verder is ons ultieme doel dat jouw box altijd vol zit voor de beste prijs. Asperges zijn hier een goed voorbeeld van. Je box lijkt misschien een beetje leeg omdat asperges een kleiner volume hebben maar tegelijkertijd zijn asperges verreweg het duurste product dat we bij etepetete redden en verkopen. Onze prijs blijft echter ondanks de huidige inflatie en stijgende prijzen gelijk.
De voedingsmiddelen die we kopen zijn geen defecte en inferieure producten, ze voldoen gewoon niet aan bepaalde normen. De inspanning en de waarde van deze producten zijn echter net zo hoog als die voor "mooie" producten. Op deze manier zorgen we ervoor dat de volledige waarde van de oogst behouden blijft en waarderen we zo bovendien het dagelijkse werk van boeren.