Je weet waarschijnlijk wel dat kant-en-klare producten niet echt gezond zijn. Maar weet je ook dat veel ingrediënten niet eens op de ingrediëntenlijst staan, omdat ze niet vermeld hoeven te worden of verstopt zitten achter vreemde cijfers en namen? En weet je ook dat gemaksproducten alleen op het eerste gezicht goedkoper lijken dan zelf koken? In deze blogpost geven we je 7 tips over hoe je zelf koken eenvoudig in je dagelijks leven kunt integreren. Ook leer je meer over de voordelen van zelf koken ten aanzien van je gezondheid.
Terug naar de wortels!
Verse, onbewerkte voedingsmiddelen zoals groenten en fruit, noten en zaden, en volkoren granen voorzien ons van belangrijke vitamines, mineralen en sporenelementen. Aan de andere kant krijgen we door het gebruik van gezonde vetten en het vermijden van twijfelachtige ingrediënten en additieven de controle over het type, de hoeveelheid en de oorsprong van de gebruikte ingrediënten. Door zelf te koken kunnen mensen met bijvoorbeeld voedselallergieën ook nauwgezet bepalen wat er in hun voedsel zit.
Koken heeft ook een positief effect op onze mentale gezondheid. Ja echt! Want samen koken verhoogt het welzijn en ons humeur en is in de meeste gevallen zelfs goedkoper dan het serveren van kant-en-klare producten. Enerzijds omdat we meerdere porties kunnen koken als we zelf in de keuken staan. Niet thuiswerken kun je veel geld besparen. In de meeste kantoren is er immers wel een manier om voorgekookte etenswaren op te warmen. Daarnaast kunnen overgebleven ingrediënten voor andere maaltijden worden gebruikt en kunnen restjes worden ingevroren. Wij vinden het buitengewoon praktisch en wij weten zeker dat jij dat ook zult vinden. Zelf koken hoeft dus niet te betekenen dat je meer geld uitgeeft. Integendeel, op den duur kan het zelfs een stuk goedkoper zijn.
En wist je al dat regelmatig voor jezelf koken de kans aanzienlijk vergroot om gezonder buiten je deur te eten? Met elke maaltijd die we zelf koken, versterken we ons bewustzijn ten aanzien van gezonde voeding, wat een zeer positief effect heeft op je eetgewoontes.
Zelf koken is echter niet alleen goed voor ons, het is ook veel beter voor het milieu en het klimaat en het verkleint je eigen ecologische voetafdruk. Met verse, onbewerkte en vooral onverpakte voeding, zoals biologische groenten en fruit, verkleinen we de berg plastic en ander verpakkingsafval. Bij etepetete doen we het zonder onnodige verpakkingen, houden we onze ketens kort en zijn onze dozen gemaakt van 100% recyclebaar karton welke we klimaatvriendelijk bij je thuisbezorgen. Met onze box boordevol verse biologische groenten en fruit, heb je een goede voorraad om zelf heerlijke gerechten te bereiden.