100% BIOLOGISCHE KWALITEIT smart. vers. anders.
Nieuwe bestellingen zijn momenteel niet mogelijk. Bestaande boxabonnementen worden doorgeleverd.
Nieuwe bestellingen zijn momenteel niet mogelijk. Bestaande boxabonnementen worden doorgeleverd.


Klimaatbescherming bij etepetete - Verandering is onderwegAls duurzaam bedrijf willen wij graag onze verantwoordelijkheid nemen richting de hulpbronnen die wij gebruiken en de emissies die wij uitstoten. 
In dit artikel lees je hoe wij in het verleden met onze uitstoot zijn omgegaan en hoe wij in de toekomst willen werken aan klimaatbescherming en milieubescherming. 

Waarom is klimaatbescherming zo belangrijk?

Wat betekent klimaatverandering nu eigenlijk? Velen weten al precies wat er aan de hand is maar toch willen wij even kort ingaan op het onderwerp. Simpelweg beschrijft de term veranderingen in het klimaat op aarde door afkoeling of opwarming. De oorzaak van deze veranderingen ligt voor een belangrijk deel bij mensen. De broeikasgassen die door de mens in onze atmosfeer worden losgelaten, zorgen ervoor dat slechts een deel van de zonnestralen die op aarde terechtkomen weer terug naar de ruimte gaan. Hierdoor warmt de aarde op en stijgt de gemiddelde temperatuur. Dit heeft op zijn beurt weer verwoestende gevolgen voor mens, dier en milieu. Smeltende polen, stijgende zeespiegels, periodes van enorme hitte en droogte… En deze lijst gaat maar door.
Klimaatverandering is natuurlijk geen nieuw fenomeen aangezien deze veranderingen de afgelopen decennia keer op keer zijn waargenomen en wereldwijd door studies zijn onderbouwd.
Wetenschappelijke studies en experts geven ook aan dat de gevolgen van klimaatverandering zullen blijven toenemen en versnellen met de voortdurende stijging van de gemiddelde temperatuur. Klimaatverandering en de gevolgen daarvan worden de komende decennia dus een existentiële bedreiging - niet alleen voor individuele regio’s in de wereld maar voor al het leven op aarde.
De klimaatcatastrofe is een van de grootste uitdagingen van onze tijd en bedreigt ons milieu en toekomstige generaties. Bij etepetete willen wij er alles aan doen om onze bijdrage te leveren tegen deze klimaatcatastrofe.

Wat hebben we tot nu toe gedaan?

Sinds de oprichting van ons bedrijf hebben duurzame producten en een duurzame economie inclusief duurzaam ondernemerschap de hoogste prioriteit. Wij zijn vanaf het begin verantwoordelijk omgegaan met onze waardevolle bronnen. We strijden tegen absurde schoonheidsidealen om de verspilling en afwaardering van voedsel tegen te gaan.
Waar mogelijk vermijden we plastic en verpakkingsafval. Al onze groente- en fruitboxen zijn plasticvrij en de biologische groenten en fruit worden in herbruikbare boxen aan ons afgeleverd. We houden de ketens kort en besparen onszelf onnodige tussenstops om producten uit te sorteren en ook vermijden wij distributiecentra zoals supermarkten. Meer over de keten vind je in onze post over onze toeleveringsketens.
En we zorgden ook voor onze uitstoot. De afgelopen jaren hebben we met ClimatePartner de uitstoot die we jaarlijks veroorzaken berekend en gecompenseerd.
Maar nu willen we meer! We willen iets veranderen en actief zijn! We willen onze uitstoot goed in de gaten kunnen houden zodat we deze direct kunnen verminderen. We gaan samen met experts op zoek naar de beste manieren om in de toekomst zo min mogelijk uitstoot te creëren. We willen investeren in klimaatbeschermingsprojecten die iets kunnen veranderen, die onze toekomst de moeite waard maken en die de CO2-vervuiling direct kunnen verminderen.