

Niet alle biologische afval is rijp voor de vuilnisbak! Vaak gooien wij voedsel weg dat eigenlijk nog prima bruikbaar is. Groenteschillen, steeltjes of uiteindes belanden vaak in de prullenbak terwijl ze nog perfect zijn voor het maken van bijvoorbeeld een groentebouillon. Meestal wordt het groen van veel soorten groenten gewoon weggegooid omdat maar heel weinig mensen weten dat ze eetbaar zijn en zelfs zeer goed smaken.
Ook worden we niet zelden om de tuin geleid door de houdbaarheidsdatum. De meeste voedingsmiddelen zijn nog maanden na de uiterste houdbaarheidsdatum perfect eetbaar.
Wist je dat supermarkten zelfs verlopen producten mogen blijven verkopen zolang ze maar in goede staat zijn? Maar niemand doet het ... Je moet alleen oppassen met een houdbaarheidsdatum die aangeeft dat consumptie schadelijk voor je gezondheid kan zijn.
Om vanaf nu voedselverspilling in de keuken te voorkomen, vertellen we je wat je kunt doen met het voedsel dat je tot nu toe in de vuilnisbak hebt weggegooid.

Tip #1: Doe-het-zelf groentebouillonpoeder

Tip #2: Pesto van wortel en groene radijs

Tip #3: Smoothies
Tip #4: Chips
Tip #5: Zure melk als vervanger van zure room
