100% BIOLOGISCHE KWALITEIT smart. vers. anders.
Nieuwe bestellingen zijn momenteel niet mogelijk. Bestaande boxabonnementen worden doorgeleverd.
Nieuwe bestellingen zijn momenteel niet mogelijk. Bestaande boxabonnementen worden doorgeleverd.
menu

Hoofdgerecht kerstmenu: Veganistische champignonknoedels

BEREIDING 
1.  Kook voor de knoedels de aardappelen in voldoende gezouten water. Laat ze vervolgens afkoelen, schil ze en pureer ze met een aardappelrasp. Voeg de bloem, zetmeel, nootmuskaat, zout en peper toe en meng tot een deeg. 
2. Pel nu de ui en knoflook en snijd ze in blokjes of fijn. Maak de champignons schoon en hak ze ook zo fijn mogelijk. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit eerst de in blokjes gesneden ui en knoflook, voeg dan de champignons toe en bak alles ongeveer 10 minuten. 
3. Zet nu de helft van de champignons en de knoflook opzij voor de saus. Voeg het veganistische gehakt toe aan de resterende champignons en kruid alles met paprikapoeder, oregano en zout en peper en bak ongeveer 10 minuten tot het gehakt gaar is. Laat dan goed afkoelen. 
4. Doe voor de saus de resterende champignons en het knoflookmengsel in een kleine steelpan en breng aan de kook met de sojaroom. Breng op smaak met zout en peper en pureer de saus. 
5. Vorm ongeveer 4-6 knoedels van gelijke grootte van het knoedeldeeg en vul ze elk met 1 eetlepel van de paddenstoelenvulling. Kook de knoedels in een pan met kokend water gedurende ongeveer 20 minuten tot ze boven komen drijven. Giet vervolgens het water af en bewaar de knoedels in de pan tot ze klaar zijn om te serveren. 
6. Terwijl de knoedels koken, maak je de spruitjes klaar. Verwarm de oven voor op 180°C convectieoven, maak de spruitjes schoon, halveer ze en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkeld met 2 el olijfolie. Bak de spruitjes ongeveer 10 minuten. 
7. Serveer de knoedels met de champignonsaus, de spruitjes en wat rode kool. 

EET SMAKELIJK!

Recepten printen