100% BIOLOGISCHE KWALITEIT smart. vers. anders.
Nieuwe bestellingen zijn momenteel niet mogelijk. Bestaande boxabonnementen worden doorgeleverd.
Nieuwe bestellingen zijn momenteel niet mogelijk. Bestaande boxabonnementen worden doorgeleverd.


Alles over onze verantwoordelijk ondernemen

In het begin was het een kleine kring van vrienden en familieleden die een handje hebben geholpen. Vandaag zijn er ongeveer 120 werknemers die hetzelfde doel nastreven, Om te voorkomen dat hoogwaardige biologische

groente en fruit verloren gaan en om voedselverspilling te voorkomen. Duurzamer, ecologischer en slimmer dan de reguliere handel - dat is etepetete.


Bovendien is etepetete een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Een bedrijf dat streeft naar duurzaamheid om haar missie nog vele jaren voort te zetten en uit te dragen. Wij zijn geen non-profitorganisatie die door donaties wordt gefinancierd.


Met onze Etepetete-boxen willen we actie voeren tegen voedselverspilling en om een markt te creƫren voor krom fruit en groente die anders zouden worden achtergelaten op het veld. Achter de uitvoering staan betaalde medewerkers die hun harde werk en hun motivatie in het project steken.

Naast onze werknemers krijgen ook onze boeren een eerlijke betaling voor hun uitgebreid geteelde biologische groente en fruit. Deze betaling dekt voor hun niet alleen de kosten, maar moet ook winstgevend zijn. Immers, achter elke wortel, zit hetzelfde werk en dezelfde middelen.

Achter onze prijzen staan eerlijke betalingen. Maar wat zit er nog meer achter? Als een biologisch gecertificeerd bedrijf, gaan alleen biologisch fruit en groenten in onze boxen. Deze brengen hogere teeltkosten met zich mee dan conventionele groente en fruit. Deze geproduceerde levensmiddelen moeten worden gewaardeerd, ongeacht of ze recht, scheef of krom zijn. Afwijkingen van de norm of vlekken mogen niet de reden zijn, waarom groente en fruit van hoge kwaliteit onder hun waarde worden verkocht. De biologische groente en fruit die krom zijn, hebben hun waarde, net als die gaaf zijn. Tenslotte willen ook zij betaald worden voor hun harde werk.

Wij streven naar duurzame waard creatie om het milieu terug te geven wat wij ervan nemen. Dit omvat de compensatie van onvermijdelijke plastic en de CO2-uitstoot die we veroorzaken.

Jij betaalt voor de etepetete boxen niet alleen voor het product zelf, maar ook voor eerlijke lonen en prijzen, biologische kwaliteit, klimaatbescherming en nog veel meer dat erachter zit en die op het eerste gezicht niet direct zichtbaar is. Een gedetailleerd bijdrage over het onderwerp hoe onze prijzen tot stand komen vind je hier.

Wij zijn economisch actief en houden tegelijkertijd rekening met ons milieu en de natuur. Winstgevendheid sluit duurzaam handelen niet uit.